سنگ مصنوعی چیست و چه کاربردی دارد؟
امروزه با پیشرفت صنعت ساختمان سازی و معماری، افراد سازنده ترجیح میدهند که از مصالح ساختمانی لوکس و نوین استفاده کنند. به عنوان مثال سنگ های مصنوعی و سنگ های طبیعی را با یکدیگر ترکیب کرده و محصول فوق العاده جذابی تولید میکنند و یا بلعکس به جای استفاده از سنگ طبیعی، موادی مانند رزین، افزودنی های پلیمری و … را در حرفه خود بکار میگیرند. شما با خواندن این مقاله با صفر تا صد ساخت و فروش سنگ مصنوعی و سنگ مصنوعی نما آشنا خواهید شد و پس از آن به راحتی میتوانید بهترین مورد را برای ساختمان خود انتخاب کنید.
تاریخچه سنگ مصنوعی
حدود تقریبا دو هزار سال قبل، توسط کشور یونان سنگ های مصنوعی با جلوه ای متفاوت تر و بر گرفته از سنگ های طبیعی تولید میکردند. تولید این محصول از مواد اولیه رس، آگرگات، سیمان و خاک های سبک وزن بوده و برای رنگ پذیری آن ها از اکسید آهن استفاده میکنند. محصولات سنگ مصنوعی از سال 1960 تا کنون به همین شکل مورد استفاده قرار میگیرد در ابتدا این تولید این محصولات از کشور ایتالیا شروع شده است.

سنگ مصنوعی چیست؟
همانطور که از نام این محصول پیداست، سنگ مصنوعی به این مفهوم شناخته میشود که به دست نیروی انسانی ساخته شده و به طور طبیعی از معادن استخراج نشده است. سنگ های مصنوعی به دلیل ترکیب بودن با سایر مواد افزودنی، دارای وزن سبکتر نسبت به سنگ طبیعی میباشد که مزیت نصب آسان بر سطح را فراهم میکند.
سنگ مصنوعی را توسط قالب هایی تهیه میکنند که بتوانند نقش و نگار لازم را به راحتی برای آن ایجاد کنند. این محصول را توسط اکسید آهن به رنگ مورد نظر در میآورند. فضاهای درونی و بیرونی امروزی برای طراحان، بسیار دارای اهمیت بوده و هرچه مصالح ساختمانی با کیفیت تری جهت ساخت کف پوش، نمای بیرونی، محوطه سازی و …. بکار گرفته شود، ارزش ساخت را افزایش میدهد.
به طور کلی سنگ های طبیعی در برابر فاکتورهای لیقه ای انسان ها پاسخگو نبوده و نیاز انسانی را برطرف نمیکنند. شاید تا به حال در نمای برخی ساختمان ها مشاهده کرده باشید که اجزای اضافی نظیر قطعات فلزی و یا قطعه هایی از سنگ های قیمتی در سنگ مصنوعی وجود داشته باشد و همین امر است که این نوع سنگ ها را منحصر به فرد و از سنگ های طبیعی متمایز کرده است.
سنگ مصنوعی نما
سنگ مصنوعی مخصوص نمای ساختمان دارای مقاومت بسیار بالا در برابر سرما و همچنین در برابر نور خورشید میباشد که به همین دلیل مورد توجه آرشیتکت ها میباشد. سنگ مصنوعی نما معمولا در رنگ های روشن بکار گرفته میشود که زیبایی و جلوه خاصی به نما میدهد. معماران معمولا سنگ مصنوعی نما را طوری انتخاب کرده که دارای رگه هایی همانند سنگ طبیعی باشند. سنگ مصنوعی نما مقاومت بسیار بالایی داشته و به طور ویژه ای صیقل میباشند.

سنگ مصنوعی سمنت پلاست
این نوع سنگ برای نمای خارجی و داخلی ساختمان و همچنین سنگ پله مورد استفاده قرار میگیرد. خاک و بتن از مواد اصلی سازنده سنگ سمنت پلاست هستند. اما باید قبل از تهیه این سنگ بدانید که متاسفانه آلودگی را بیش از اندازه به خود جذب میکند و به همین دلیل بعد از مدت زمان کوتاهی زیبایی اولیه خود را از دست میدهد.
سنگ مصنوعی تراورتن
این نوع سنگ مصنوعی درواقع جنبه تزئینی داشته و معمولا برای نمای داخلی و خارجی ساختمان کاربرد دارد. تنوع رنگی تیره و روشن داشته و از نظر استقامت قابل قیاس با سنگ های مرمر و یا حتی گرانیت نمیباشد زیرا مقاومت آن کمتر بوده اما میتوان به این نکته مثبت اشاره کرد که در برابر تغییرات دمایی مقاوم میباشد.
سنگ مصنوعی گرانیت و مرمر
تا چندی پیش، معماران از سنگ های طبیعی مرمر و گرانیت استفاده میکردند اما امروزه از انواع مصنوعی آن که بسیار مشابه حالت طبیعی میباشد، استفاده میکنند. فروش سنگ مصنوعی مرمر و یا فروش سنگ مصنوعی گرانیت به دلیل کاربرد آن ها در سینک های ظرفشویی جزیره، سرویس بهداشتی، اپن آشپزخانه و … است. این سنگ ها با جالوه های بسیار زیبا و متنوع، نقش اساسی دردکوراسیون منزل ایفا خواهد کرد.
سنگ مصنوعی اونیکس
یکی از سنگ های مصنوعی پرکاربرد، سنگ مصنوعی اونیکس است که از ترکیب دو سنگ مصنوعی مرمر و کورین تشکیل میشود. این سنگ از نظر ظاهری بسیار نمای فوق العاده ای داشته و به همین دلیل معماران و حتی طراحان داخلی از آن استقبال خوبی دارند.
سنگ مصنوعی کورین
حتما تا به حال شما هم نام ماده کورین را شنیده اید اما حال باید این مورد را بدانید که در ساخت و تولید برخی از سنگ های مصنوعی کاربرد دارد. مشتری میتواند حین فروش سنگ مصنوعی، رنگ دلخواه را سفارش دهد.
سنگ مصنوعی پلیمری
همانطور که از نامش پیداست، از دو ماده پلیمری و رزین ساخته میشود. رزین درواقع نوعی چسب است که برای استحکام پیوند مولکولی ذرات مورد استفاده قرار میگیرد. مقاومت این نوع سنگ مصنوعی نما به حدی است که در برابر نور خورشید و محیط با پی اچ قلیایی و سرما و ….. هیچگونه آسیبی نمیبیند. فروش سنگ مصنوعی نما از نوع پلیمری، با توجه به رنگ سفارشی توسط مشتری قابل تولید است و دارای هزینه های هنگفت نیست.

ویژگی سنگ های مصنوعی
- تنوع در طرح و اجرا
- عدم جذب آب به بدنه سنگ
- استحکام و استقامت بیشتر از سنگ های طبیعی
- به طور محکم به بدنه ساختمان میچسبد و جدا نمیشود.
- از نظر وزن سبک تر از سنگ های طبیعی میباشد.
مزایای سنگ مصنوعی نما
- دارای ظاهر تقریبا ابر و بادی
- عدم جذب آب در رویه سنگ
- تنوع در رگه سنگ های طبیعی
- چسبندگی بسیار بالا به بدنه ساختمان
- مقاومت بسیار بالا در برابر یخبندان و گرمای شدید
کاربرد سنگ های مصنوعی
از سنگ های مصنوعی و سنگ مصنوعی نما در ساخت بخش های مختلف ساختمان و محوطه سازی ها، نمای خارجی و پله و طراحی باغچه و مورد دیگر استفاده میکنند. سایر کاربرد های سنگ مصنوعی:
- نمای داخلی و بیرونی ساختمان
- محوطه سازی فضای بیرونی منزل
- زیباسازی های فضای شهر
- تولید کف پوش و ….
- زیباسازی در نمای پنجره
- تزئین پله ویلاها
- نمای سرویس بهداشتی و نمای برخی دیوار های خاص مانند دیوار شومینه
مراحل نصب سنگ مصنوعی نما
- در ابتدا اسکوپ سنگ یا مهار سنگ نما، برای پایداری در برابر زمین لرزه و احتمال سقوط در برابر حوادث، برای سنگ مصوعی نما انجام میشود. در این مرحله با استفاده از سنگ فرز پشت سنگ را شیار داده و از همان پشت، سیم آرماتور بندی از دو طرف به هم تابانده میشود.
- همچنین از داخل دیوار به بالای سنگ، میلگردی نصب میشود. ترتیب چسباندن اینگونه است که سنگ بالایی به سنگ پایینی متصل و تمامی آن ها با نوعی چسب مخصوص مستحکم و مهار خواهند شد.
- نصب سنگ مصنوعی نما با دوغاب به ساختمان انجام میشود. دوغاب ریخته شده در پشت سنگ با سیم ذکر شده، به هم پیوسته شده و به این ترتیب احتمال سقوط سنگ را به صفر میرساند.

تفاوت سنگ های مصنوعی با سنگ طبیعی
در واقع سنگ های مصنوعی در برابر سنگ های طبیعی از قیمت های پایین تری برخوردار است. مواردی چون ضخامت کمتر از سنگ های طبیعی و وزن سبک و نحوه تولید بر میزان قیمت سنگ مصنوعی نما اثرگذار خواهند بود. مقاومت ساختاری این نوع سنگ ها به مواد افزودنی هنگام ساخت بستگی دارد.
برای رنگ دهی به سنگ، در هنگام ساخت با استفاده از اکسید آهن، رنگ دانه ها را آماده سازی میکنند و به این ترتیب سنگ مصنوعی در رنگ های مختلف قابل فروش است اما سنگ طبیعی اینگونه نیست و هیچ نوع دخالت انسانی در رنگ و طرح آن مشاهده نمیکنید.
سنگ نمای ساختمان و یا این محصول در بخش های دیگر ساختمان، زیبایی ویژه ای به طراحی ساخت بخشیده و به دلیل اینکه امروزه افراد خصوصا بانوان طرفدار طرح متنوع و یا طرح مجزای یک دیوار مانند دیوار پشت تلویزیون هستند، کاربرد بسیار داشته و شکل زیبا و شیکی به خانه یا مجتمع های تجاری و فروشگاه ها و … میبخشد و در عین حال فروش ساختمان بسیار راحت تر انجام میشود.
به عنوان مثال سنگ مرمر مصنوعی از رزین به عنوان ماده چسبنده و سنگ طبیعی مرمر ساخته میشود. معمار باید با توجه به کاربرد سنگ در محیط انتخاب شده، دقت کرده و بعد جنس سنگ مصنوعی را بسته به شرایط انتخاب نماید.
این نوع سنگ گاهی در محیط هایی مانند اپن آشپزخانه، دور پنجره، سرویس بهداشتی و … کاربرد دارد. برای مثال، سنگ مرمر مصنوعی در برابر اسید، رطوبت، حرارت و … مقاوم بوده و ضرر خاصی برای بشر و طبیعت ندارد.
عملکرد و ماهیت سنگ های مصنوعی با یکدیگر تا حدودی متفاوت بوده و لزوما مشابه یکدیگر نیستند. برای این نوع سنگ ها توصیه میشود که برای دکوراسیون داخلی که زیاد در معرض استفاده قرار دارند، استفاده نشود.
چسبندگی سنگ مصنوعی نما چقدر است؟
یکی از مشکلاتی که سنگ های طبیعی داشتند و بسیار معمار را آزرده خاطر میکرد، چسبندگی ضعیف آن ها میباشد. جذب آب و ملات در سنگ های طبیعی بسیار پایین تر از سنگ های مصنوعی است که البته با اسکوپ یا همان مهار کننده کنترل خواهد شد. ضریب انبساط حرارتی با دوغاب، یکی دیگر از مشکلات این نوع سنگ ها میباشد.
قیمت سنگ مصنوعی چقدر است؟
قیمت هر متر مربع سنگ مصنوعی در هر نوع و جنس و رنگ متفاوت بوده و برای خرید سنگ مصنوعی نما، میتوانید از سایت باید حتما به روز قیمت تهیه فرمایید.
برای کسب اطلاع از قیمت ها از فروشگاه ما دیدن کنید.